Az egészség megőrizhető a helyes táplálkozással

"Alapvető párhuzamot látok saját egészségem története és a modern világban élő összes ember története között. A ma embere szintetikus gyógyszerek, vitaminok fogyasztásától várja az egészséget és a gyógyulást." - írja Dr. Yoshihide Hagiwara Zöldárpa, a mindentadó táplálék című, magyarul is megjelent könyvében.

Az egészség megőrizhető a helyes táplálkozással

"Táplálkozás megőrzi az egészséget, ezért a legjobb gyógyszer" - mondta több ezer éves kínai gyógyítás megalapítója, Shin-Houng-Ti.

Sajnos, a legkiválóbb tanítómesterek szava elhalt. A mára kialakult civilizációs étrend, valamint a rossz minőségű ételek bénítják szervezetünk öngyógyító erejét, és kialakulnak az ún. civilizációs betegségek: azok a kórok, melyek természeti népeknél nem, vagy csak nagyon ritkán fordultak elő. Az egészségesebb táplálékok esetében is szomorú tendenciának vagyunk szemtanúi. A friss zöldségek és gyümölcsök vitamin- és ásványianyagtartalma az utóbbi 30 évben harmadára csökkent.

Ételeinkből hiányzó vitaminokat és ásványianyagokat sokszor különféle táplálékkiegészítő kapszulákkal igyekszünk pótolni. Ilyenkor azonban gyakran a kiegyensúlyozatlanság hibájába esünk. A kiegyensúlyozatlanság esete, ha egy vagy két vitaminból, illetve ásványianyagból jelentős mennyiség kerül a szervezetbe, ezek bizonyos kémiai folyamatokat indítanak el. Ahhoz, hogy a folyamatok végbemenjenek, szükség lenne egy másik vitaminra - ami a folyamat során elhasználódik -, ez azonban már nem kerül pótlásra, ezért hiány lép fel a testben. Előfordulhat tehát, hogy egy kapszula ilyenkor többet árt, mint használ.

Megfogadva a régi gyógyító tanácsát, a japán Hagiwara Egészségkutató Intézetében több mint 150 különböző növényen, 13 évnél hosszabb időn át végzett kutatások kimutatták, hogy az árpa a legkiválóbb forrása azon tápanyagoknak, melyekre testünknek a növekedéshez, a helyreállításhoz és a jó működéshez szüksége van.

Kövesse velünk Ön is a nagy orvostanárok történelmi tapasztalatait, és mesterséges anyagok helyett fogyasszon olyan komplex táplálékot, mely az ásványianyagokat természetes, jól felszívódó formában tartalmazza és ellátja szervezetünket a hiányzó növényi rostokkal.

  • Az AKTIV Árpa Formula összetétele, a fehérje- és lassan felszívódó szénhidrát tartalom kombinációja aktivizálja a sejtek biokémiai folyamatait.
  • Különleges összetétele sejtjeinket működésre készteti, működés közben azok fiatalodnak és távoznak a káros salakanyagok is.
  • Az AKTIV Árpa Formula beindítja a test saját cukortermelő képességét, szervezetünk - a bőségesen fogyasztott cukor miatt - mellőzött alapvető energiatermelő mechanizmusát.
  • Az emberek 90%-a savasodástól szenved, ami különféle betegségek okozója. Az AKTIV Árpa lúgos kémhatású étel, mely normalizálja szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.
  • Az AKTIV Árpa Formula ideális zsírégető étel, mely fogyókúrázóknak is kiváló, mert a glikémiás indexe: 27, így a szervezetben mérsékli a vércukorszint ingadozást.
  • Az AKTIV Árpa Formula gazdag növényi fehérjetartalmú bioétel. Fogyasztásakor úgy jutunk a nélkülözhetetlen aminosavakhoz, hogy nem terheljük szervezetünket telített zsírokkal, vagy ami még rosszabb, a hús sütésekor keletkező transzzsírokkal.
  • Étkezést helyettesítve nem jelent pluszkiadást, hiszen egy adagja körülbelül 200 Ft-ba kerül.

További cikkeink a témában...