Kismamák étrendje

A kismamák megfelelő táplálkozása nemcsak a babának tesz jót, hanem elkerülhetik a vérszegénységet, az idő előtti méhösszehúzódásokat, valamint csökkentheti a reggeli émelygést, a délutáni fáradságot és a székrekedést.

AKTIV a kismamák étrendjébe

Kismamák étrendjének főbb szempontjai:

 1. Kutatók úgy találták, hogy azok az anyák, akik 5-6-szor esznek naponta, rendesen kihordják gyermeküket. Tehát inkább többször kevesebbet, mint 3-szor sokat.
 2. Az elfogyasztott ételeknek változatosnak kell lenniük, hogy gyermekünk minden tápanyagot megkapjon. Ne fogyasszon vércukorszintjét hirtelen nagymértékben emelő, könnyen felszívódó szénhidrátokat. (fehér kenyér, cukor, sütemény, cukros üdítő, burgonya, stb.) Helyettük válasszon a vércukor szintjét stabilizáló, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó makro- és mikroelemekben dús tápláló ételt.
 3. Kímélje meg magát és gyermekét a vércukor hirtelen nagymértékű ingadozása okozta rossz közérzettől.
 4. Fehérjék fogyasztása fontos a baba növekedése miatt. A bennük található aminosavak az emberi sejtek építőkövei.
 5. A kismamák kálciumigénye megnő, amit legegyszerűbben az alacsony zsírtartalmú tej fogyasztásával pótolhatnak. A laktózérzékenyek joghurtot vagy csökkentett laktóztartalmú tejet igyanak.
 6. Ha Ön vérszegény és vastartalmú készítményt szed, magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket fogyasszon, ezek elősegítik a vas felszívódását.
 7. Kímélje meg magát és gyermekét a székrekedés kínjaitól magas rosttartalmú ételek fogyasztásával.
 8. Ne vigye túlzásba a zsírban gazdag ételek fogyasztását! Az állati zsírban elraktározódnak a velük megetetett vegyi- és hormonanyagok és az antibiotikum-maradványok.

Óvja meg magát és gyermekét a sejtmérgektől. Ne fogyasszon ízfokozót, tartósítószert, színezékeket és mesterséges aromákat tartalmazó ételeket.

Fogyasszon inkább biotermesztésű árpacsírából készült AKTIV Árpa Formulát, mely tartósítószer és vegyi anyagoktól mentes.

Kezdjen új életet már ma, rendelje meg és építse be étrendjébe az AKTIV Árpát már holnap.

Az AKTIV Árpa Formula a kismamák ideális tápláléka

 1. Biotermesztésű árpacsírából készült. Nincs benne tartósítószer, vegyi anyag.
 2. Lassan lebomló összetett szénhidrátokat tartalmaz, így megszünteti a kellemetlen vércukor ingadozásokat. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet.
 3. Biztosítja a baba növekedéséhez szükséges fehérjéket és aminosavakat. Az AKTIV Árpa Formula anyatejhez hasonló aminosav tartalma biztosítja Ön és gyermeke fehérjeszükségletét, jól hasznosítható, könnyen felszívódó formában.
 4. Fogyasztását a kismamáknak tejjel ajánljuk a kalciumpótlás miatt: 3-4 dl tej, két evőkanál AKTIV Árpa esetleg egy kis mézzel ízesíthető. Mixer pohárban összerázzuk, és fogyasztjuk.
 5. Az 5-6-szori étkezést, ha betartjuk, ebből 2 étkezés kiváltása ajánlott AKTIV Árpa Formulával. Ez az a tápláló étel, mellyel időt is nyer, hiszen 2 perc alatt elkészíthető.
 6. Az AKTIV Árpa Formulában lévő több mint 60 féle makro- és mikroelem ellátja sejtjeit tápanyaggal.
 7. Rosttartalma véd a szorulás ellen.

Fogyassza Ön is, és adja meg babájának a legjobbat!
Az AKTIV Árpa Formula a kismamák ideális tápláléka.