AKTIV Árpa Formula

Egészség témakör

Az egészséges táplálkozás legfontosabb fortélyai
24.

Az egészséges táplálkozás legfontosabb fortélyai

A táplálkozás legfontosabb célja, hogy energiával lássuk el a szervezetünket, valamint bevigyük azokat a létfontosságú tápanyagokat, amelyekből sejtjeink felépülnek, és amelyek biztosítják szervezetünk problémamentes működését. A megfelelő vitaminok és egyéb tápanyagok elfogyasztása elengedhetetlen fizikai egészségünk megőrzéséhez.

Nyári táplálkozás
23.

Nyári táplálkozás

A nyári hőségben sokkal kevesebbet mozgunk, így lassabban és nehezebben is emésztünk. Ilyenkor a szokásosnál is fontosabb elkerülni a nehéz ételek fogyasztását, és figyelnünk kell a szokásosnál nagyobb folyadék igényre.

Apró növényi doktoraink: azok a varázslatos csírák
21.

Apró növényi doktoraink: azok a varázslatos csírák

Ősidők óta nagy tisztelet övezi az életerőt hordozó magot, amely az új élet kezdetét jelképezi az állati és a növényi világban egyaránt. A csírák varázslatos gyógyerejét már az ókori Egyiptomban felfedezték. A csírák megannyi ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, ráadásul ezeket mind természetes formában.

Amikor nem bűn az édes: cukorpótlás természetesen
19.

Amikor nem bűn az édes: cukorpótlás természetesen

Az édes íz iránti vágyunk velünk született tulajdonság, a csecsemő már nagyon korán felismeri ezt az örömet okozó ízt, és ösztönösen keresi. A fehér cukor és a mesterséges édesítőszerek káros hatással vannak a szervezetre, de szerencsére számtalan módja van annak, hogyan édesítsünk egészségesen.

Mediterrán diéta
18.

Mediterrán diéta

Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a lakosság mediterrán ételeket fogyaszt, különösen akkor, ha naponta dióval, mandulával és mogyoróval is kiegészítik táplálkozásukat.

Tudatos táplálkozással a tavaszi fáradtság ellen
17.

Tudatos táplálkozással a tavaszi fáradtság ellen

Amikor a természet kezd új erőre kapni, nekünk épp ekkor kezdenek energiatartalékaink kimerülni. A téli időszakra jellemző kalóriadúsabb, ámde vitaminokban és ásványi anyagokban szegényebb táplálkozástól szervezetünk ilyenkorra kimerül, fáradékonyabbnak, elcsigázottabbnak érezzük magunkat.

A táplálkozás jelentősége
16.

A táplálkozás jelentősége

Eltértünk az optimális természetes étrendünktől, jelenleg étkezési divatok, vagy diétás, súlycsökkentő hóbortok határozzák meg táplálkozási szokásainkat. Táplálkozás terén lejtőn állunk és mindig lejjebb csúszunk, hiszen ételeink minősége egyre silányabb. Természetes étrenddel jelenlegi betegségeink 90%-a eltűnne, vagy ki sem alakulna.

Az immunrendszert erősítő táplálkozás
15.

Az immunrendszert erősítő táplálkozás

Immunrendszerünk sejtjei folyamatosan vizsgálják szervezetünk minden részét, hogy a kórokozók és idegen anyagok hatásaitól megvédjen bennünket. Életmódunkkal, táplálkozásunkkal, döntéseinkkel ezeket a folyamatokat segíthetjük vagy hátráltathatjuk.

Az egészség megőrizhető a helyes táplálkozással
14.

Az egészség megőrizhető a helyes táplálkozással

"Alapvető párhuzamot látok saját egészségem története és a modern világban élő összes ember története között. A ma embere szintetikus gyógyszerek, vitaminok fogyasztásától várja az egészséget és a gyógyulást." - írja Dr. Yoshihide Hagiwara Zöldárpa, a mindentadó táplálék című, magyarul is megjelent könyvében.

Mi az igazság a szójáról?
12.

Mi az igazság a szójáról?

A szója évekig a legegészségesebb ételek egyikének számított, ám az utóbbi időben hirtelen negatív felhangú cikkekben találkozhattunk vele. Minek köszönhette népszerűségét, hogyan vált reformélelmiszerből korunk első számú közellenségévé?

Vitaminpótlás a téli hónapokban
11.

Vitaminpótlás a téli hónapokban

A hideg idő közeledtével fokozottan kell figyelnünk a megfelelő vitaminpótlásra, hiszen a nyáron és tavasszal oly sok forrásból beszerezhető nyomelemek és ásványi anyagok már egyre kevésbé találhatóak meg természetes formában, étrendünkben.

Védje ki táplálkozással a terhességi diabéteszt!
7.

Védje ki táplálkozással a terhességi diabéteszt!

Manapság a terhességek kb. 4 százalékánál sajnos jelentkeznek a cukorbetegség tünetei, és általában úgy, hogy előtte a kismamának nem voltak ilyen jellegű panaszai. A modern kezelésekkel, az egyre bővebb ismeretekkel és főleg megfelelő táplálkozással a terhesség alatti cukorbetegség kockázatát, de a már kialakult tüneteket is jelentősen csökkenthetjük.

A tej és szójafehérje szerepe a fogyókúrában
6.

A tej és szójafehérje szerepe a fogyókúrában

Sok szigorú fogyókúra tiltja a tej vagy a tejből készült ételek fogyasztását, mert véleményük szerint hízlalnak, ám egy tudományos vizsgálat most azt igazolta, hogy a tejből vagy szójából készült fehérje a szívet védő diéta fontos eleme lehet.