Az AKTIV Árpa Formula kiváló táplálék cukorbetegek részére

A cukorbetegek kizárólag alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat fogyaszthatnak, de ezeket is csak korlátozott mennyiségben.

Cukorbetegek étrendjébe

Az egész napi szénhidrát bevitel általában 60 g és 250 g között van meghatározva, amit 6 étkezésre kell elosztani. Nézzük meg egy napi 110 gr szénhidrátot fogyasztó cukorbeteg étkezésenkénti szénhidrát elosztását:

Reggeli
20gr

Tízórai
15gr

Ebéd
30gr

Uzsonna
20gr

Vacsora
15gr

Utóvacsora
10gr

AKTIV Árpa Formulával a 6 étkezés bármelyikét kiválthatja, helyettesítheti.

  • Előnyei:
  • 1 perc alatt elkészíthető, makro- és mikro tápanyagokban gazdag étel.
  • Szénhidrát tartalma könnyen számolható, 20 g AKTIV Árpa Formula 10 g lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Az elfogyasztott AKTIV Árpa mennyiségét tehát osztjuk kettővel, és megkapjuk a bevitt szénhidrát mennyiségét.
  • Ha a szükséges szénhidrát-mennyisége például ebédre 30 gramm, a hiányzó 20 grammot az AKTIV Árpa Formulával összekevert ivólé tartalmazza, de fogyaszthatunk akár dupla adag Árpa Formulát is.
  • Fogyasztása: 2-3 dl vizet, vagy tejet, stb. tegyen shaker pohárba, 2 evőkanál AKTIV Árpa Formulával rázza össze és igya meg.

Cukorbetegek életét keserítő rosszullétek a vércukor hirtelen emelkedésekor és csökkenésekor is jelentkeznek. Sőt a vércukor csökkenés (hypoglikémia), ha nem ismerik fel, vagy ha a beteg nem jut cukorhoz, akár halállal is végződhet.

Mondjon nemet a rosszullétekre. Fogyassza az alacsony glikémiás indexű, a vércukor ingadozásokat mérséklő lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó AKTIV Árpa Formulát.

Cukorbetegeknél a vérben lévő fölösleges glukóz a glikolizációnak nevezett folyamat során fehérjékhez kötődik. Ez a folyamat több tízezer fehérjemolekulát tesz tönkre, az erek elveszítik rugalmasságukat, a vérkeringés romlik, a sejtek nem jutnak megfelelő tápanyagokhoz, ezért a cukorbetegek sebei nehezen gyógyulnak, végtagjaikon fekélyek jelenhetnek meg.

Pótolja a glikolizáció által tönkretett fehérjéket a magas, tisztán növényi fehérje tartalmú AKTIV Árpa Formulával. Az AKTIV Árpa kiváló forrása a fehérjék nélkülözhetetlen alapanyagainak, az aminosavaknak. Aminosav összetétele az anyatejhez hasonló, de annál még koncentráltabb.

Cukorbetegeknek ajánlatos beépíteni étrendjükbe az AKTIV Árpa Formulát.

Kezdjen új életet már ma, rendelje meg és építse be étrendjébe az AKTIV Árpát már holnap.

Miért fontos, hogy a cukorbetegek alacsony glikémiás indexű táplálékot fogyasszanak?

Sajnos, a szénhidrátok napi és étkezésenkénti mennyiségén kívül sokan mást nem vesznek figyelembe, pedig a szénhidrátok között is különbséget kell tenni. A cukorbetegek ideális táplálékai csak a lassan lebomló, összetett szénhidrátok lehetnek, melyek jellemzője az alacsony glikémiás index.

Amikor megemésztjük az ételünket, az egyszerű és az összetett szénhidrátok egyaránt szervezetünk elsődleges energiaforrásává, szőlőcukorra (glukózzá) alakulnak. De ez az átalakulás eltérő sebességgel zajlik. A magas glikémás indexű táplálékok: egyszerű cukrok, fehér kenyér, stb., nagyon sok glukózt juttatnak a vérbe hirtelen. Ezzel a nagy mennyiségű glukózzal az inzulin nem tud megbirkózni, és a fölösleges mennyiségű vércukor a fehérjékhez kötődik. Ezt glikozilációnak nevezzük. Az így létrejött fehérje + glukóz molekulák az AGE-k. A glikolizáció következtében vérereink elvesztik rugalmasságukat, a tüdő merevvé válik, bőrünk megereszkedik és kialakulnak a cukorbetegség tünetei.

Az olyan összetett, alacsony glikémiás indexű szénhidrátokból, melyek rostban gazdagok és mellé még bőséges fehérjét is tartalmaznak, a cukor lassan és egyenletesen kerül a vérünkbe. Az élelmi rostok és a fehérjék is lassítják a vércukorszint emelekdését. Fontos ezért, hogy a cukorbetegek szénhidrát mellé mindig fogyasszanak bőségesen fehérjét.

Ha vércukorszintünk lassan emelkedik, hasnyálmirigyünk kevés inzulint választ ki, így a sejtekbe juttatott kevés glukózt a szervezet el tudja égetni.

Cukorbetegség esetén különösen fontos, hogy az étrendben a szénhidrátok aránya ne haladja meg a 45%-ot, és a bevitt szénhidrátok csak alacsony, 50 alatti glikémiás indexű szénhidrátok lehetnek.

Az AKTIV Árpa Formula 27-es glikémiás indexével, alacsony glikémiás terhelésű, élelmi rostokban gazdag, ideális táplálék cukorbetegek részére.

A szénhidrátok megszorításával kiesett kalóriákat a fehérjefogyasztás megemelésével pótolhatjuk. Az étrend legalább 25%-át fehérje típusú ételek tegyék ki. Az AKTIV Árpa Formula fogyasztásával, megfelelő mennyiségű fehérjéhez juttathatjuk szervezetünket, hiszen fehérjetartalma pontosan 25%.

Fogyassza Ön is rendszeresen az AKTIV-ot és éljen sokáig egészségesen!