Szakvélemény

Az AKTIV megkapta a kiváló termékeknek járó elismerést a University Nutritional Researcher-től. A ParaMedica kérdéseire válaszol Dr. Turi Attila orvos.

Szakvélemény
PM: Az AKTIV Árpa Formula miben különbözik a többi táplálék-kiegészítőtől?
Dr. Turi: Abban, hogy nem táplálék-kiegészítő, hanem komplett táplálék. Az emberek tudják, hogy vitamin és ásványianyag pótlására szorulnak, mert az utóbbi 100 évben ételeink minősége sokat romlott az állományjavítók, tartósítók, szín- és ízesítő anyagok stb. használata miatt. Ezzel szemben az AKTIV Árpa Formula egy ideális étel, melyet fogyasztva feltöltődünk 18 féle ásványianyaggal, 15 féle vitaminnal és enzimekkel. Közel 30 százalékos fehérjetartalma mikroszinten biztosítja az összes aminosavat szervezetünknek. Magas rosttartalma az emésztést segíti. Lassan felszívódó szénhidráttartalma energiát ad és 24 százalékos glikémiás indexe miatt a zsírégető étrend alapvető alkotórésze. Vacsora helyett fogyasztva megszabadít zsírpárnáinktól.
PM: Mi a termékük fő alkotórésze?
Dr. Turi: Termékünk 75 százalékban tartalmaz különleges módszerrel előcsíráztatott, aktivizált árpát. Az eljárást szabadalmi titok védi. Lényege: az árpában megindítjuk a csírázás folyamatát, mely során enzimek aktivizálódnak. A mag vitamintartalma 1000-szeresére emelkedik és ásványi anyagok könnyen felszívódó formába, szerves kötésbe kerülnek. Az előcsíráztatási folyamat meggátolja a gyököcske és a rügyecske kifejlődését, mellyel elkerülhető a struktúra kialakítása miatti vitaminvesztés és ez biztosítja termékünk jó ízét, mert a zöld rügy és gyököcske fogyasztásakor érezhető keserű és savanyú íz nem alakul ki.
AKTIV Árpa Formula fogyókúrához
PM: Fogyni vágyóknak ajánlható-e az AKTIV?
Dr. Turi: A korszerű zsírégető diéta nem tartalmaz éhséget csökkentő tablettákat, mert nem kell éhezni. Ha megéhezünk, hatszor is ehetünk egy nap, a lényeg, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amely glikémiás indexe 50 vagy ennél kisebb. Az AKTIV Árpa Formulánk ideális fogyókúrás étel, ugyanis glikémiás indexe 24. A búza és a kukorica gyorsan felszívódó szénhidrátféleséget, amino-pektint tartalmaz, míg az AKTIVban lévő árpában a lassan felszívódó amilóz van túlsúlyban. Termékünk génmanipuláció-mentes szójatartalma tovább csökkenti a glikémiás indexet, mert a szójában amilózgátló-enzim található. Termékünk magas, közel 30 százalékos fehérje tartalma és magas rosttartalma is jelentősen csökkenti a glikémiás indexét. Az AKTIV Árpa Formulát főleg vacsora helyett fogyasszuk, de ki lehet váltani vele napközben is étkezést. Ha fogyókúrázunk, naponta 1500-2000 kcal-nál ne együnk többet.
PM: Ajánlható-e tavaszi fáradtság ellen?
Dr. Turi: Tavasszal a szokásosnál is nagyobb szervezetük ásványianyag- és vitamin szükséglete. Mivel termékünk 15 féle vitamint és 18 féle ásványianyagot tartalmaz, így az ilyenkor megnövekedett szükségletet pótolja. Fő vitalizáló ereje a benne lévő több ezer aktív enzimnek köszönhető. Enzimszegény táplálékok fogyasztásakor szervezetünkben az emésztőenzim termelés fokozódik, az energiát adó enzimek termelése ennek következtében csökken, az ilyen étkezés után álmosak, bágyadtak leszünk. Sajnos, étkezésünk nagy része ilyen, mert főzéskor 50 fokon az enzimek tönkremennek. Testhőmérsékleten szárított termékünkben minden enzim aktív, így az AKTIV Árpa Formulánk ellát bennünket emésztő enzimekkel, ezért az energiát adó enzimek szintje nem csökken, hanem növekszik. A termék fogyasztása után már 15 perccel érezzük energiaszintünk emelkedését, amely bioenergiát mérő műszerrel is kimutatható.

Megjelent: a ParaMedica c. magazin 2003. áprilisi számában.