A tej és szójafehérje szerepe a fogyókúrában

Sok szigorú fogyókúra tiltja a tej vagy a tejből készült ételek fogyasztását, mert véleményük szerint hízlalnak, ám egy tudományos vizsgálat most azt igazolta, hogy a tejből vagy szójából készült fehérje a szívet védő diéta fontos eleme lehet.

A tej és szójafehérje szerepe a fogyókúrában

Az optimális fogyókúra összeállítása nem könnyű feladat, mert lehetőleg minden egészséghez szükséges ennivalót tartalmaznia kell. A fogyókúrázás gyakori jelensége a jo-jo effektus, amikor a különféle, gyötrelmes fogyasztási módszerekkel, aránylag gyorsan sikerül testsúlyt csökkenteni, de a kúra abbahagyása után a páciens igen gyorsan még több kilót szed magára, mint amennyitől megszabadult.

Egy amerikai munkacsoport 180 egyébként egészséges, kövér felnőttet vizsgált 36 héten keresztül 2 csoportban.
Az egyik csoport tagjai napi három-négy alkalommal kaptak tejterméket az étrendjükbe, a másik csoportban lévők legfeljebb néha, egyszer-egyszer ettek valamilyen tejes ennivalót, például joghurtot. A fogyókúra alatt mindkét csoportnál megfigyelhető volt, hogy nemcsak a résztvevők testsúlya, hanem az úgynevezett anyagcsere tünetcsoport többi összetevője is javult: csökkent a vérzsírok szintje, a vércukor és a vérnyomás is.

A fogyókúra végeredményben mindkét esetben ugyanolyan hatékonynak bizonyult, a tejterméket fogyasztók súlya azonos ütemben csökkent a tejterméket nem fogyasztó csapatéval. A két csoport közti különbség csak a kúra abbahagyását követően mutatkozott meg: A tejterméket nem fogyasztó egyének hamar visszaszedték a leadott kilókat, míg a tej- és szójatermékekekel fogyók sikeresen meg tudták tartani karcsúságukat.


Ha Ön hasonlóan sikeres fogyókúrát szeretne tartani, nem kell mást tennie, mint legalább napi 2 étkezést AKTIV Árpa Formulával helyettesíteni. A Formula szójafehérje tartalmának jótékony hatását tovább emelheti, ha a terméket tejben elkeverve fogyasztja!



További cikkeink a témában...