Az optimális fogyókúra összeállítása nem könnyű feladat, mert lehetőleg minden egészséghez szükséges ennivalót tartalmaznia kell. A fogyókúrázás gyakori jelensége a jo-jo effektus, amikor a különféle, gyötrelmes fogyasztási módszerekkel, aránylag gyorsan sikerül testsúlyt csökkenteni, de a kúra abbahagyása után a páciens igen gyorsan még több kilót szed magára, mint amennyitől megszabadult.
Egy amerikai munkacsoport 180 egyébként egészséges, kövér felnőttet vizsgált 36 héten keresztül 2 csoportban.
Az egyik csoport tagjai napi három-négy alkalommal kaptak tejterméket az étrendjükbe, a másik csoportban lévők legfeljebb néha, egyszer-egyszer ettek valamilyen tejes ennivalót, például joghurtot.
A fogyókúra alatt mindkét csoportnál megfigyelhető volt, hogy nemcsak a résztvevők testsúlya, hanem az úgynevezett anyagcsere tünetcsoport többi összetevője is javult: csökkent a vérzsírok szintje, a vércukor és a vérnyomás is.
A fogyókúra végeredményben mindkét esetben ugyanolyan hatékonynak bizonyult, a tejterméket fogyasztók súlya azonos ütemben csökkent a tejterméket nem fogyasztó csapatéval. A két csoport közti különbség csak a kúra abbahagyását követően mutatkozott meg: A tejterméket nem fogyasztó egyének hamar visszaszedték a leadott kilókat, míg a tej- és szójatermékekekel fogyók sikeresen meg tudták tartani karcsúságukat.
Ha Ön hasonlóan sikeres fogyókúrát szeretne tartani, nem kell mást tennie, mint legalább napi 2 étkezést AKTIV Árpa Formulával helyettesíteni. A Formula szójafehérje tartalmának jótékony hatását tovább emelheti, ha a terméket tejben elkeverve fogyasztja!
További cikkeink a témában...